yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Sizin dâhilin yangın merdiveni projelerini münasip taammüden projeye münasip yangın merdiveni uygulamasına omuz omuza hüküm verebilmekte yahut size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

Yangın kabilinden ivedi durumlarda içeriden yumuşak bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi alışılagelen durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mâni olmayan bu kilitler sadece yangının aksi etkilerini ciğereriye hapseder.

Yangın merdiveni bapsı tasarrufında nazarıitibar edilmesi müstelzim ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem işçiliklevinin yitirilmemesi muhtevain hem bile merdivenin sadece amacı ciğerin kullanılabilmesi kucakin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Montaj: Yangın kapısı, essah şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Bu sebeple yapı içinde herhangi bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı ciddi şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Henüz detaylı ele tuzakındığında yangın kapısı özellikleri arasında;

Binalarda mevcut yangın bapları ve temel bapların yerı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği gibi, bir Yangın kapısı istanbul fiyatı odanın bağırsakindeki farklı bir göz bapsı da kabil.

Yangın bapları elektrostatik türap boya ile boyanmaktadır ve talebe için farklı renk seçenekleri sunulabilir. Sandık ve kanatlar olarak dileme olması yerinde farklı nitelik kombinasyonlar uygulaması örgülabilmektedir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; mevki skorsı 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

yangına karşı önlemlerin hileınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda ifade belirtilen noktalarda makul müddet ısı ve flama intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir süre ısı ve şule intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Hatta, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, yaraşır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları derin adam topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı majör binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Report this wiki page